fbpx

Yrkesrettet norskopplæring på jobben​

Kompetansehuset Neo hjelper din bedrift med gratis norskkurs på arbeidsplassen!
På kurset lærer deltakerne norsk sånn språket brukes på jobben. For mange vil det handle om å kunne forstå beskjeder, gi beskjeder, lese viktig informasjon, kommunisere muntlig med kolleger, kunder og sjefer, og kunne skrive avviksmeldinger. Gjennom å bli tryggere på språket blir man tryggere i arbeidet, gjør færre feil og kan ta mer ansvar.

Les: Kompetansepluss-kurs er ikke som andre norskkurs

Mange er ikke klar over at det er mulig å søke om midler til kostnadsfrie norskkurs på arbeidsplassen.

På kurset lærer deltakere Norsk som de trenger å kunne bruke på jobben. Dersom bedriften har spesielle ønsker om hva vi skal vektlegge, gjør vi gjerne det. Vi arrangerer gjerne norskkurs for deres arbeidsplass med oppstart når dere ønsker.

Les: Malgorzata ble forfremmet etter kurs hos Kompetansehuset Neo

Språkkompetanse skaper arbeidskompetanse

Kompetanse Norge har undersøkt hvilke endringer kursene fører til, både for virksomhetene og for medarbeiderne:

 1. Bedre selvtillit og mer kompetanse
  Medarbeidere som har gått på yrkesrettet norskkurs melder først og fremst om bedre selvtillit. Mange får lyst til å påta seg mer ansvar, og er mindre redde for å gjøre feil.
 2. Bedre gjennomføringsevne
  Bedriftene merker økt bidrag fra de som har deltatt på kurs. Kommunikasjon og samarbeid har ført til bedre gjennomføring av arbeidsoppgaver. Noen bedrifter hevder også at sykefraværet har gått ned.
 3. Språkproblemer på arbeidsplassen kan avhjelpes med norskkurs
  Undersøkelser gjort av Fafo viser for eksempel at mellom 50 og 70 % av arbeidsgivere mener at arbeidstakere fra østeuropeiske EU-land medfører språkproblemer på arbeidsplassen. Flere arbeidsgivere sier at språkproblemer har ført til ulykker på arbeidsplassen.
  Les: Leder i Icopal merker at medarbeiderne snakker mer nå som de har gått kurs i regi av Kompetansehuset Neo

Ta kontakt og få gratis norskkurs på jobben

Har du minoritetsspråklige ansatte som sliter med norskkunnskaper? Ta kontakt med oss i Kompetansehuset Neo hvis du vil vite mer.

Ofte stilte spørsmål om kurs

Vi skreddersyr kurs basert på bedriftens ønsker, og tilbyr å vektlegge etter bedriftens behov. Avhengig av yrke vil kursene legge vekt på grunnleggende ferdigheter som norsk språk, muntlige ferdigheter, lesing, skriving, data, og/eller hverdagsmatematikk. Yrkesrettet norskopplæring innebærer også innføring norsk arbeidslivskultur og kommunikasjon i tillegg til relevant vokabular og muntlige ferdigheter.

Kursene går på arbeidsplassen, for eksempel i et møterom eller kantina. En lærer kommer til arbeidsplassen og underviser. Det må være minimum 5 deltakere, og vi anbefaler at det er 10 personer i hver gruppe for gruppeundervisning.Kursene går på arbeidsplassen, for eksempel i et møterom eller kantina. En lærer kommer til arbeidsplassen og underviser. Det må være minimum 5 deltakere, og vi anbefaler at det er 10 personer i hver gruppe for gruppeundervisning.

Har dere medarbeidere som har annet morsmål enn norsk, kan dere kontakte oss om gratis kurs. Men i utgangspunktet er ordningen med gratis kurs rettet mot voksne med kort formell utdanning, det vil si ikke mer utdanning enn videregående skole.

Kursene går på arbeidsplassen, for eksempel i et møterom eller kantina. En lærer kommer til arbeidsplassen og underviser. Det må være minimum 5 deltakere, og vi anbefaler at det er 10 personer i hver gruppe for gruppeundervisning.

Kurslengde er fleksibelt etter bedriftens ønsker, men som regel er kursene på 100 timer. Velg mellom kurs 1-3 ganger i uken i et halvt eller et helt år. Kursøktene er på minimum 3 timer. Dersom dere har kurs en dag i uka tar det lenger tid å gjennomføre kurset enn om dere har kurs 2 ganger i uka.

Kurs har ofte oppstart i mars/april. Kompetansehuset Neo forholder seg til offentlige frister for søknad om støtte, vanligvis i november/desember. Saksbehandling tar vanligvis noen måneder, og må være avklart før kursstart.

Ta kontakt med oss i Kompetansehuset Neo for et tilbud! Vi sender inn søknad og står for all rapportering til myndighetene vedrørende kurset.

Kursene er gratis fordi vi søker støtte hos Kompetanse Norge. De administrerer en støtteordning som heter Kompetansepluss for å øke basisferdigheter i yrkeslivet.

For deg som er landsdekkende virksomhet, kan du i Kompetansehuset Neo få en leverandør som kan samordne alle kursene. Sammen med oss finner vi fram til hva som skal være fokus på kursene, og alle kursene i hele landet får samme utgangspunkt. Alle deltakerne får samme materiell.