- Om fagets historie og plass i samfunnet, samt etikk.
Mange strever med det norske språket og har av den grunn vanskeligheter med å ta fagbrevet. Derfor har Kompetanse Norge nå startet en ordning der man kan få fagbrev og norskopplæring. Målet er at flere skal få papirer på kompetansen de har.
Fagbrevet bekrefter det du kan! Med fagbrev står du tryggere og har flere muligheter.
Fagbrev viser arbeidsgivere at du har evnen til å lære og utvikle deg. Med fagbrev kan du avansere i egen bransje, eller du kan studere videre på fagskole.
Med fagbrev lønnes du som fagarbeider i virksomheter med tariffavtale. Du får kr. 10,- i tillegg per time som fagarbeider. Med fagbrev er du også kvalifisert til lederjobber, der du kan tjene mellom kr 50 000,- og 150 000,- mer enn som renholder.
Men det viktigste er kanskje at kunnskapen gir deg større trygghet, mer stolthet og glede i jobben!
Fagbrevet gjorde at jeg begynte å se på meg selv på en ny måte. Det har gitt meg en sikkerhet i alt jeg gjør som renholder. Jeg vet hva jeg skal gjøre i de fleste situasjoner, og jeg vet ikke minst hvorfor jeg skal gjøre det på akkurat den måten. Dette bidrar til at jeg opplever en helt annen yrkesstolthet som renholdsoperatør enn hva jeg gjorde som ufaglært.
-Laila Venåsen til Fagbladet
For å få fagbrev må du bestå en teoretisk og en praktisk prøve. Utfordringen er å forberede seg til den teoretiske eksamenen. Det kan vi hjelpe deg med
Man kan få kurs uansett fagbrev. Begrensningene ligger lærerressurser, og at det må være mange nok som ønsker denne typen fagbrev, omtrent 10 personer. Flere bedrifter kan samarbeide om kurs.
Staten ønsker at flere skal få fagbrev. For mange kan det bli mulig å ta fagbrev hvis får kurs i norsk samtidig. Vi søker myndighetene om støtte til kurset, og kan starte opp kurs etter godkjent søknad.
Før oppstart må Kompetansehuset Neo søke om offentlig støtte. Kurs starter derfor ofte om høsten.
Vanligvis er kurset på mellom 100 og 200 timer, der halvparten er timene er norskopplæring og resten er fagopplæring. Som regel tar kurset ett år, det vil si at det starter om høsten med eksamen til sommeren.
Kurstid avtales med bedriften(e).
Ledere og mellomledere kan kontakte oss direkte. Ønsker du å delta på kurs, be din leder om å kontakte oss for en uforpliktende prat.
Lærerne vet hva kursdeltakerne trenger å lære. Lærerne i fagbrevkurs i renhold har undervist i renholdsoperatørfaget i mange år, og lang erfaring fra bransjen. Noen er også sensorer i eksamen i renholdsoperatørfaget.
Sensorene sa det var første gang på de siste 3 årene at de ga sånne karakterer til kandidater. Takket være ditt viktige bidrag, kunnskap og kompetanse. Tusen takk til deg!
En annen skriver:
Jeg gruet meg til 120 kjedelige timer, men kurset ble alt annet enn kjedelig!